Pääomalta leikattava työllisyyteen, palkkoihin ja palveluihin

27.1.2007


Nykyinen politiikka palvelee suurituloisinta kymmenestä, joka on moninkertaistanut tulonsa kun muiden tulot ovat pysyneet osapuilleen ennallaan ja joillain jopa supistuneet. Nokian ja muiden pörssiyhtiöiden johtajat ylpeilevät ennätysvoitoilla samaan aikaan kun irtisanovat väkeä, sadat tuhannet ovat vailla työtä ja julkisia palveluja heikennetään.

On tehtävä uusi jako. Pörssiyhtiöiden ennätysvoittoja ja osinkoja on leikattava työllisyyden, työntekijöiden palkkojen ja julkisten palvelujen rahoituksen parantamiseksi

Muutosta on turha odottaa nykyisiltä eduskuntapuolueilta, joka ovat vastuussa nykymenosta ja kerta toisensa jälkeen pettäneet vaalilupauksensa. SKP tuo vaaleihin rehellisen vasemmistolaisen ja punavihreän vaihtoehdon, joka eduskunnasta nyt puuttuu.

Vaadimme vähintään 800 euron perusturvaa kuukaudessa verottomana työttömille, opiskelijoille, eläkeläisille ja muille sitä tarvitseville.

Syytämme nykyisiä eduskuntapuolueita vaalipetoksesta, kun ne esiintyvät muka kuntien palvelujen puolesta, vaikka ovat juuri hyväksyneet kuntapuitelain, jonka tavoitteena on lähipalvelujen karsiminen, kuntien henkilöstön vähentäminen ja palvelujen laajeneva yksityistäminen.

Työllisyyteen ja julkisiin palveluihin on ohjattava lisää rahaa lopettamalla pääomatulojen verovapaus kunnallisverotuksessa ja verottamalla pääomatuloja samalla tavalla kuin muitakin tuloja. Nykyisten eduskuntapuolueiden tukeman ja pääoman voittoja kasvattavan tupo-linjan sijasta on nostettava palkkoja ja niiden osuutta kansantulosta.

Haluamme rakentaa sellaista yhteiskuntaa, jossa ihmisen ja luonnon hyvinvointi on tärkeämpää kuin liikevoitot ja pörssikurssit. Siksi vastustamme Euroopan unionia, ydinvoiman lisärakentamista ja Natoa.

Nykyiseen politiikkaan ja sen jatkumista julistaviin galluppeihin ei tarvitse alistua. SKP kutsuu kaikkia nykymenoon tyytymättömiä mukaan tekemään vaaleista protesti ja vaatimus tulojen, työn ja vallan uusjaosta.

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »