Kriittinen keskustelu yleiskaavasta
Kaupunginvaltuuston eilisillan kokouksen pääasiana oli aloitteestani järjestetty lähetekeskustelu yleiskaavan luonnoksesta. Huomiota herättävästi keskustelussa oli hyvin erilainen henki kuin kaupunkisuunnitteluviraston ja –lautakunnan yleiskaavavalmistelussa. Useimmissa puheenvuoroissa kannettiin tavalla tai toisella huolta yleiskaavan ylimitoitetuista kasvutavoitteista, kohtuuhintaisesta vuokra-asuntotuotannosta, viheralueista ja palveluista.
Samalla tuli esille se, että kaavoituksessa on erittäin isoja ongelmia: Östersundomin osayleiskaavan luonnosta ei Ely-keskus hyväksynyt, kaupunkibulevardeista Ely-keskus vaatii ympäristö- ja liikenneratkaisujen perusteella vähintään lisäselvityksiä, Pisararata on uuden hallituksen ja eduskunnan aloittaessa uudessa harkinnassa, Malmin kenttää koskevat ratkaisut ovat kiistanalaisia, täydennysrakentamisessa törmätään monilla alueilla luonto- ja kulttuuriarvoihin jne.
Lähetekeskustelun ja helmikuun lopulla päättyneen asukkaiden mielipiteiden kuulemisen tulokset menevät kaupunkisuunnittelulautakunnalle evästyksenä. Mitään päätöksiä ei lähetekeskustelussa tehdä. Varsinainen esitys yleiskaavaksi tulee syksyllä lautakunnan käsittelyyn ja valtuustoon päätettäväksi ensi vuonna.
SKP:n ja Helsinki-listojen puheenvuoro (kaksi puheenvuoroa) lähetekeskustelussa löytyvät tästä linkistä
Kasarmintorin kiinteistökauppa
Valtuusto päätti myydä nykyisin Rakennusviraston tiloina toimivan Kasarminkatu 21:n kiinteistön 21,5 miljoonalla sijoitusyhtiöille Ahlström Capital ja HGR Property Partners. Esitykseni asian palauttamisesta ja pitkäaikaisen vuokrasopimuksen tekemisestä torjuttiin äänin 73-4, tyhjää 2. Myyntiä vastaan äänestivät lisäkseni Korkkula ja Muttilainen Vasemmistoliitosta ja Vepsä SDP:stä, tyhjää Lovén (sdp) ja Vuorjoki (vas).
Myllypuron kampus ja it-koulutus
Valtuusto hyväksyi yksimielisesti hankesuunnitelman Metropolian ammattikorkeakoulun kampuksen rakentamisesta Myllypuron metroaseman läheisyyteen.
Jätin Heikki Ketoharjun kanssa ryhmässämme valmistellun aloitteen koulujen tietotekniikan opetuksesta, laitehankinnoista ja it-tuesta. Aloitteen allekirjoitti 25 valtuutettua kutakuinkin kaikista valtuustoryhmistä.
Pakilan ja Pihlajiston nuorisotilat
Ennen valtuuston kokousta oli aloitteestani Pakilan nuorisotalon lopettamisesitystä koskeva keskustelu, jossa välitimme nuorisotoimesta vastaaville alueen valtuutettujen – Matti Enroth (kok), Sara Paavolainen (sd), Sanna Vesikansa (vihr) ja allekirjoittanut – vetoomuksen Pakilan nuorisotalon puolesta. Tapaamiseen osallistuivat apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen, nuorisotoimen johtaja Tommi Laitio, osastopäällikkö Mikko Vatka, nuorisolautakunnan puheenjohtaja Timo Kontio ja kaupunginsihteeri Leena Mickwitz. Mihin keskustelu johtaa, nähtäneen 12.5. kun nuorisolautakunta kokoontuu käsittelemään talousarvioesitystä ja siihen yhteydessä Pakilan nuorisotalon ja Pihlajiston kerhotilan lopettamista. Pakilan nuorisotalon puolesta voi ottaa kantaa netissä allekirjoittamalla adressin.
Kirjoita kommentti
- Tähdellä * merkityt kohdat pakollisia