Miksi VAS tuki yksityistämistä?
Miksi VAS tuki päivähoidon yksityistämistä?
Eilisessä kaupunginvaltuustossa tulivat selväksi kaupungin palvelujen leikkaamisen ideologiset tavoitteet. Valtuusto hyväksyi ensin budjetin, jonka mukaan päivähoidon määrärahoja alibudjetoidaan ja vuonna 2011 niistä leikataan 10 miljoonaa euroa. Heti sen jälkeen päätettiin, että kaupunki ryhtyy samaan aikaan tukemaan verovaroista yksityisten päiväkotien ja päivähoitoyritysten perustamista ja laajentamista.
Yllättävintä asiassa oli se, että vain kolme sosialidemokraattia vastusti kanssani tätä päivähoidon yksityistämisen laajentamishanketta. Nämä kunnallisten palvelujen puolustajat olivat Lilli Autti, Rakel Hiltunen ja Tarja Tenkula. Sosiaalilautakunnassa hanketta vastustanut Terhi Mäki poistui salista.
Vasemmistoliiton ryhmä hyväksyi kiltisti kokoomuksen ajaman yksityistämishankkeen, joka lisää varhaiskasvatuksen eriarvoisuutta. VAS:n Kati Peltola jopa perusteli puhujapöntöstä, että hekin vastustaisivat, jos tiedettäisiin enemmistön vastustavan sitä.
Yksityistämislinjaa VAS asettui tukemaan myös hyväksymällä budjetissa palveluseteleiden käytön laajentamisen sosiaaliä ja terveyspalveluissa, yhden terveysaseman kilpailuttamisen selvittämisen ja useiden kaupungin liikelaitosten yhtiöittämishankkeet.
Budjettikeskusteluissa näkyi myös se, miten kova on kokoomuksen johdolla valmisteltu budjettilinja työllisyyden suhteen. Vaikka työttömyys on Helsingissäkin räjähtänyt, varataan työllistämiseen vain suunnilleen sama summa kuin viime vuonna. Eikä tässä kaikki, budjetti merkitsee myös kaupungin omien työpaikkojen vähentämistä. Sen mukaan virastojen ja laitosten tulee ”sopeuttaa” henkilöstömäärä kymmenillä miljoonilla tämänvuotisesta vähennetävien määrärahojen puitteisiin. Tämä uhkaa johtaa satojen työpaikkojen vähenemiseen, kun eläkkeelle siirtyvien ja määräraikaisten työntekijöiden tilalle ei ola rahaa palkata uusia.
Ainoita valonpilkahduksia kokouksessa oli Kimmo Helistön aloite romanikerjäläisten kohtelua koskevasta välikysymyksestä, jonka allekirjoitin. Budjettiinkin tuli muutama tulos ryhmämme aloitteista: Maunulassa käynnistyy uuden kirjaston ja työväenopiston rakentaminen, jota olemme jo monena vuonna esittäneet. Santahaminan ja Suomenlinnan punavankileirien historian selvittäminen on nyt ensi kertaa sisällytetty budjettikirjaan ”sotasurmaprojektin” puitteissa.
Posts: 3
Surullista
Reply #2 on : Mon November 16, 2009, 12:24:59
Kirjoita kommentti
- Tähdellä * merkityt kohdat pakollisia
Posts: 3
Ihmetyttää
Reply #3 on : Sun November 15, 2009, 13:16:24