Terroria ja toivoa
Aamu alkoi synkillä uutisilla Israelin armeijan tekemästä terrori-iskusta humanitaarista apua Gazaan vieneelle laivalle. Israel syyllistyy moninkertaiseen rikokseen. Ensin se miehittää palestiinalaisalueita, saartaa Gazaa, hyökkää siviilialuksen kimppuun kansainvälisellä vesialueella ja käyttää täysin kohtuutonta väkivaltaa, jonka seurauksena median tietojen mukaan toista kymmentä siviiliä menettää henkensä.
Suomen ulkoministeri oli tas kerran jälkijunassa ottaessaan kantaa Israelin terroriin ja EU tyytyi lähinnä vaatimaan selvitystä. Missä ovat konkreettiset teot? Miksi Israelia vastaan ei vieläkään kohdisteta mitään pakotteita? Suomi käy jopa asekauppaa Israelin kanssa ja EU suosii sitä vapaakauppasopimuksella samaan aikaan kun Israel tappaa ja saartaa mistään kansainvälisistä ja humanitaarisista laeista piittaamatta.
Toivottavasti huomenna on mahdollisimman paljon väkeä liikkeellä, kun Arabikansojen ystävyysseura ja Suomen Palestiinan siirtokuntayhdistys kutsuvat Kiasmalta klo 17.30 alkavaan mielenosoitukseen. Boikotoimalla israelilaisia tuotteita voi itse kukin ottaa kantaa.
Vähän toiveikkaampi oli tunnelma iltapäivän auringossa kokoontuneessa mielenosoituksessa, jossa vastustettiin kahden vanhuksen karkoittamista pois lastensa ja perheidensä luota. Mummojen asia yhdisti monenlaisia ihmisiä – yli ikä- ja puoluerajojen, useiden uskontokuntien papeista Vapaa liikkuvuus -verkostoon. Huomiota herätti se, että yksikään kansanedustaja ei vaivautunut paikalle.
Poliittinen vastuunpakoilu jatkuu. Sisäministeri ei halua johtaa alaisiaan inhimilliseen toimintaan. Maahanmuuttoministeri puolestaan ei saa aikaan monen kuukauden aikana lakiesitystä, vaikka tarvittaessa tässä maassa on muutettu lakeja jopa alle viikossa. Valtiovarainministeri puolestaan pelottelee mummojen vyöryllä, jos viranomaiset noudattaisivat inhimillistä harkintaa tehdessään yksilökohtaisia ratkaisuja. Pääministeristä ei ole muuhun kuin harmittelemaan hankalaa asiaa.
Näiden korruptioissa ryvettyneiden, kansalaisten mielipiteistä ja inhimillisyydestä vähät välittävien päättäjien tilalle tarvitaan todellakin uusia kasvoja.
Kirjoita kommentti
- Tähdellä * merkityt kohdat pakollisia