”Elämme hullua aikaa”

17.10.2024

Elämme hullua aikaa. Valtioiden johtajat vaikuttavat unissakävelijöiltä, jotka askel askeleelta raahustavat kohti edessä häämöttävää katastrofia. Tämä hulluus lamaannuttaa helposti. Mutta nyt ei ole aika lamaantua vaan aika toimia.

Tule Tiedonantaja-festivaalille. Siellä on tarjolla ihan toisenlaista politiikkaa kuin porvarimediasta päälle vyöryvä. On olemassa lehti ja liike, joka toimii kanssasi paremman tulevaisuuden puolesta, perustelee Heikki Ketoharju sitä, että nyt viikonloppuna kannattaa lähteä Myyrmäkeen Tiedonantaja-festivaalille. Kaksipäiväiseen tapahtumaan on vapaa pääsy.

 

Tiedonantaja-festivaali on käymisen arvoinen

Elämme hullua aikaa. En edes tiedä, mistä aloittaisin, joten aloitetaan vaikka siitä, miten Israel on hyökännyt YK-rauhanturvaajia vastaan. Niin sanottujen länsimaiden johtajat seuraavat katseella sotarikosten tapahtumista. Maailma on luisumassa suursotaan.

Valtioiden johtajat vaikuttavat unissakävelijöiltä, jotka askel askeleelta raahustavat kohti edessä häämöttävää katastrofia. Viime viikolla Bioscience-tiedelehdessä julkistettiin laaja ilmastokatsaus, jonka mukaan suuri osa tutkijoiden tarkastelemista 35 ”planetaarisesta elonmerkistä” on hälyttävällä tasolla. ”Nykyisellä kehityskaarella tulevat vuodet ovat lähes varmasti vieläkin kuumempia, sillä ilmastomme liikkuu pois ihmislajin menestymiselle sopivista olosuhteista”, tutkijat kirjoittavat. Ympäristö ei kestä nykyistä talousjärjestelmää.

Kotimaassa vallassa on kylmä oikeistohallitus. Leikkauksia perustellaan sillä, että muka syntyy talouskasvua ja vienti lähtee vetämään. Viimeiseen viitentoista vuoteen ei ole talous reaalisesti kasvanut eikä talous ollut vientivetoinen. Leikkauksia on tehneet lukuisat hallitukset, mutta se ei ole auttanut. Miksi auttaisi nyt?

Tämä hulluus lamaannuttaa helposti. Mutta nyt ei ole aika lamaantua vaan aika toimia. Tulevaisuus riippuu meistä.

Olen käynyt Tiedonantaja-festivaaleilla vuosien ajan. Se on upea tapahtuma, joka tuo yhteen vasemmistolaiset ihmiset keskustelemaan tämän ajan tärkeimmistä aiheista. Ohjelma on huomattavan tasokas ottaen huomioon, että kyseessä on pienen, eduskunnan ulkopuolisen puolueen tilaisuus. Puheenvuoroja saavat ihan järkevät ihmiset, sellaiset kuin sinä ja minä.

Tämänkertaisella festivaalilla on kosolti kansainvälisiä vieraita. Palestiinalainen opettaja, israelin parlamentin kansanedustaja, Euroopan vasemmiston Maite Mola, länsisaharalainen aktivisti Baida Rahal. Paikalla on tutkijoita ja kansalaisaktivisteja kuten professori Elina Vuola tai Palestiina-solidaarisuutta ajavia. Lisäksi ammattiliittoväkeä, kuten STTK:n puheenjohtaja Antti Palola ja SuPerin puheenjohtaja Päivi Inberg.

Kun pääuutisaihe mediassa ovat nikotiinipussit, saattaa ajatteleva ihminen kysyä, eikö todellakaan maailmassa ole mitään tähdellisempää. On toki, eikä tähdellisemmästä tarvitse puhua yksin.

Tule Tiedonantaja-festivaalille. Siellä on tarjolla ihan toisenlaista politiikkaa kuin porvarimediasta päälle vyöryvä. On olemassa lehti ja liike, joka toimii kanssasi paremman tulevaisuuden puolesta.

Tiedonantaja-festivaali järjestetään 19.-20. lokakuuta Vantaalla. Eli siis tulevana viikonloppuna. Nähdään siellä!

Tiedonantaja-festivaalin ohjelma

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »